Hoții de lemne își incendiază urmele din pădure. Mii de metri pătrați pârjoliți în Dâmbovița
Pompierii s-au luptat ore întregi cu flăcările, în satele Miloșari (Ludești) și în Scheiu de Jos (Hulubești) din Dâmbovița. Au ars aproximativ 15.000 de metri pătrați de litieră, lăstăriș și mărăcini.
Autoritățile au o ipoteză șocantă în legătură cu aceste incendii și sunt de părere că hoții de lemne încearcă să-și acopere urmele, incendiind pădurea.
Primul incendiu a fost anunțat la Scheiu de Jos. Focul a cuprins rapid 3.000 mp de vegetație și 2.000 mp de litieră. Două ore mai târziu s-a dat alarma la Miloșari, unde flăcările au cuprins pădurea tânără. Nu mai puțin de 5.000 mp de lăstăriș, mărăciniș și litieră au fost mistuite. Când părea că situația a intrat sub control, un alt incendiu a fost anunțat, la ora 20.38, tot la Miloșari. Au ars alți 5.000 mp de pădure tânără.
Localnicii spune că acești indivizi sunt extrem de periculoși, mai ales atunci când sunt prinși asupra faptului împlinit, potrivit cronica-gaestiului.ro.
Acțiune de informare preventivă a cetățenilor în comuna Hulubești
În urma acestor evenimente, pompierii de la ISU Dâmbovița, alături de polițiști, jandarmi și ofițeri anticorupție din cadrul structurilor de prevenire și informare publică din cadrul MAI, au desfășurat o acțiune de informare a cetățenilor în localitatea Hulubești.
„Activitatea a debutat la sediul primăriei din localitate unde au fost supuse atenției participanților, aspecte legate de prevenirea incendiilor la locuințe și în gospodăriile din mediul rural, prevenirea faptelor antisociale, a infracțiunilor contra persoanei și a patrimoniului, a celor de corupție în rândul funcționarilor publici, precum și referitoare la consecințele negative ale consumului de substanțe interzise”, se arată într-un comunicat al ISU Dâmbovița.
În această perioadă, spun salvatorii, crește numărul incendiilor la locuințele și gospodăriile populației. Majoritatea sunt produse din cauza utilizării necorespunzătoare a coșurilor de fum, a sistemelor de încălzire locală și a instalațiilor electrice, fapt care a impus reiterarea măsurilor de protecție care trebuie adoptate în cazul declanșării unor incendii.
În cazul producerii unui incendiu, pompierii îi îndeamnă pe săteni să anunțe evenimentul în cel mai scurt timp posibil, la numărul de urgențe 112.
sursa: adevarul