7 Modalitati de a invata copiii cum sa risipieasca mai putina mancare
Dacă vreți vreodată să vă stricați starea de spirit, uitați-vă la unele dintre statisticile despre cât de multă hrană risipesc oamenii. Aproximativ o treime din aprovizionarea cu alimente din lume este irosită în fiecare an, iar când avem 690 de milioane de oameni flămânzi în întreaga lume, acest tip de deșeuri are un cost uman devastator.
Totuși, nu totul este pierdut – cel puțin, nu dacă îi învățăm copiilor noștri obiceiuri bune când vine vorba de consumul de alimente. Prin modelarea practicilor împotriva risipei alimentare pentru copii, îi putem învăța să gestioneze alimentele în mod responsabil și să se gândească la modurile în care cu toții ne lasam amprenta asupta mediului. Iată șapte bune practici de conservare a alimentelor pe care să le înveți pe copii de la o vârstă fragedă.
- Porniți un coș de compost organic.
- Transformă conservarea alimentelor într-un joc.
- Gătiți cu fructele și legumele urâte.
- Salvați alimente pe care copiii nu o termină.
- Nu lăsați ora gustarii să fie cea a mesei.
- Pregătirea meselor pe care le plac mâncărului tău pretențios.
- Model de sustenabilitate și cei trei R în propriul stil de viață.
Vestea bună este că lumea de astăzi vă oferă o mulțime de oportunități de a trăi un stil de viață cu deșeuri reduse, mai ales când vine vorba de utilizarea produselor de larg consum. Acestea sunt doar câteva dintre modalitățile prin care puteți modela o viață mai durabilă a consumatorilor:
Obțineți o husă de telefon compostabilă pentru smartphone-ul dvs;
Cumpărați alimente de pe piețele fermierilor, neambalate sau în ambalaje reciclabile;
Folosiți recipiente resigillabile pentru a depozita alimente, mai degrabă decât folie de plastic;
Evitați plasticul de unică folosință, cum ar fi capsulele de cafea, ori de câte ori este posibil;
Căutați produse ambalate în materiale compostabile atunci când trebuie să utilizați plastic de unică folosință.